Het leven van Sylvie Meis
26 januari 2020Sylvie Meis is op 13 april 1978 geboren en is een bekende Nederlandse actrice, presentatrice en model. Toen zij getrouwd was met topvoetballer Rafael van der Vaart gebruikte zij de achternaam van der Vaart. Sylvie groeide in Zundert op en ging in Breda naar de middelbare school. Toen zij de havo afgerond had is ze personeel en arbeid gaan studeren op het hbo. Nadien kreeg ze steeds meer interesse in het televisievak, en zo kreeg ze in 1997 een figurantenrol in de serie Goede tijden, slechte tijden.
De televisiecarrière van Sylvie Meis
In 1999 werd Sylvie Meis aangenomen als presentatrice bij Fox Kids, waarbij ze verschillende kindershows presenteerde zoals Pokemon flippo update en de smiths 24 games. Daarna acteerde ze in verschillende series zoals Costa! en Pista! en kreeg ze een rol in de videoclip van Clouseau. In 2003 is zij bij de muziekzender MTV gaan werken en presenteerde zij dagelijks de Dag Top 5. Daarna is ze overgestapt naar TMF waar ze een interactief programma presenteerde dat Babe Trap met Sylvie Meis heette. In 2004 ging zij bij dezelfde zender Modelfacts presenteren.
Daarna in 2002 werd Sylvie Meis uitgeroepen tot babe van het jaar en werd zij in 2003 uitgeroepen tot meest sexy vrouw door het mannenblad FHM. In 2006 werd zij door het Duitse Die Welt uitgeroepen tot derde mooiste spelersvrouw van destijds georganiseerde WK voetbal. Daarnaast heeft ze sinds 2007 een modellencontract bij Linda Naujoks en Ted Linows en stond ze in hetzelfde jaar op de cover van de najaarscatelogus van de Otto. Bekende modellen die haar voor gingen waren Heidi Klum, Claudia Schiffer en Gisele Bündchen. In 2008 en 2012 werd zij bekend op de Duitse televisie door de spektakelshow Wetten, dass van de omroep ZDF en keerde zij in 2016 weer terug op de Nederlandse televisie.
Sylvie’s privéleven
In 2003 werd haar relatie met topvoetballer Rafael van der Vaart bekend gemaakt en zij stapten in 2005 in het huwelijksbootje. In 2006 werd hun zoon geboren en woonden eerst in Hamburg en later in Madrid. Later in 2009 werd duidelijk dat er borstkanker bij haar was geconstateerd. Doordat dit gelukkig in een vroeg stadium was ontdekt, werd zij succesvol geopereerd en genezen. In 2013 werd officieel aangekondigd dat Sylvie en Rafael uit elkaar gingen, waarop zij weer de achternaam Meis aannam. Na een incident tijdens oudjaar wordt officieel de scheiding aangekondigd. Dit incident schijnt naar geruchten in te houden dat Rafael haar geslagen zou hebben. Volgens Sylvie ging het al langer niet echt goed in het huwelijk. De media barstte erover los, wat zij naar zeggen als zeer vervelend hebben ervaren.
Sylvie Meis haar eigen sieradenlijn
Naast het presenteerwerk en modellenwerk heeft Sylvie ook een eigen sieradenlijn ontworpen. Deze sieradenlijn heet Pure. De collecties worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals schelp, kristal en edelstenen. Deze materialen worden gecombineerd met zilver of goudvulling. Door de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen hebben de sieraden een lange levensduur. Volgens deskundigen heeft de collectie een combinatie van een klassiek en hedendaags karakter. Deze sieraden zijn geschikt voor modieuze vrouwen die waarde hechten aan kwaliteit. De sieradenlijn bestaat uit oorbellen, kettingen en armbanden en kunnen veelal gecombineerd worden als set. Er worden regelmatig nieuwe sieraden aan de lijn toegevoegd.
Eigen lingerielijn
Sylvie Meis heeft ook een eigen lingerielijn opgezet die Sylvie Flirty lingerie heet. Naast lingerie wordt er ook zwemkleding bij ontworpen. De presentatie en het modellenwerk werd door haarzelf georganiseerd. De presentatie vond plaats in een kasteel buiten Parijs wat de woonplaats is van haar partner destijds Guillaume Zarka. De collectie lingerie wordt tevens gepresenteerd in een fotoboek dat gemaakt is door Petrovsky en Ramone. Sophie van der Stap maakte de teksten voor het fotoboek.
Eigen zonnenbrillenlijn
De zonnenbrillencollectie van Sylvie Meis bestaat uit vijf verschillende modellen. Volgens Sylvie representeert iedere modelcategorie een facet van haar persoonlijkheid. Zo staan de Active modellen voor haar voorliefde voor fitness, sport en een gezonde levensstijl. De Passionate modellen staan voor haar moederschap en haar strijdlust in het leven. De Selfmade modellen staan voor haar succes als zakenvrouw en hoe ze met veel discipline en doorzettingsvermogen aan haar carrière werkt. De Sensual modellen staan voor vrouwelijkheid, sensualiteit en haar liefde voor het leven. De Classy modellen staan voor maatschappelijke betrokkenheid en elegantie.
Sylvie Meis in Duitsland
Na de spraakmakende scheiding van Sylvie Meis en Rafael van der Vaart houdt ze zeer bewust haar privéleven zoveel mogelijk uit de media. Met de media bedoelt ze vooral de Nederlandse media, en niet zozeer de Duitse. In Nederland zijn de krantenkoppen en roddelbladen een stuk erger en krijgt ze iedere week wel een storm aan aandacht, niet altijd op een positieve manier. Naar eigen zeggen vindt ze in Duitsland veel meer rust, en ziet het land als haar meditatieland. Daarnaast heeft Sylvie in Duitsland ook een carrière als presentatrice opgebouwd en heeft ze ook een rol gekregen in de Duitse versie van Misfit die daar in de bioscopen heeft gedraaid. In Duitsland werd Sylvie Meis vooral bekend door in de jury van Das Supertalent op te treden tussen 2008 en 2011.
Ophef in de Duitse pers
De Duitse pers leek zich recentelijk nogal zorgen te maken over het gezicht van Sylvie Meis. De Duitse krant Bild schreef dat Sylvie er niet meer uitziet als Sylvie, nadat zij was gefotografeerd op de tribune van een belangrijke basketbalwedstrijd in Hamburg. Gezien de foto een rimpelvrij voorhoofd en een stijve gelaatsuitdrukking laat zien, gaan er veel geruchten de ronde dat zij botox heeft genomen. Er werd een golf van aandacht besteed aan de foto en er werden termen gebruikt als ‘gevallen zijn voor de botox maffia‘. Het is verder niet bekend of zij inderdaad botox heeft gebruikt om haar gezicht er strakker uit te laten zien. In eerdere interviews liet zij weten dat ze botox gebruiken best wel vindt kunnen. Of het er toe doet allemaal is een andere vraag. Je kunt je afvragen waarom mensen dit soort berichtgeving überhaupt interessant vinden.